ФОТОПІДСУМКИ 2018 РОКУ. ТОП-30 СВІТЛИН

On 31.12.2018 by admin

Традиційні підсумки мого 2018 фотороку. Рейтинг не мій, а лиш за популярністю у Фейсбуку. Самі лайкали, самі маєте :)

Отже:

Починає 30ку літньо-ранковий водоспад Вир в Буках, Черкащина. Вода тече, хмарки пливуть, допливли до топа :):

29те місце – засніжений вечірній Київ. Гріх було не відзняти ту снігову красу:

28ме. Підсніжники Холодного Яру. Ну якось вже традиційно

27ме. Човники світанкового Хінтерзее, Альпи. Взагалі Хінтерзее славний не своїми човниками, а дещо іншим. але про те далі:

26те. Весняні розливи р.Снов, Чернігівщина. Дахозносно. Не скільки фотографувати, скільки бачити ці безкраї водні простори

на 25му літня Валь-Гардена, Доломіти, Італія. Гори, хмарки, всьо як має бути:

24те – засніжені Черкаси. Знову ж таки погодні викрутаси останнього місяця року що минає. Сонця забракло, дякую хоча б “оживлятору”:

23тє, осінній ранок, околиці Черкас. І тут без оживлятора не обійшлося. Без нього хрести на ЗП були б сумними :)

на 22му знову осінь. Карпати, Україна. Все як хотілося того ранку

21ше – вечірнє світло над масовом Пуез-Одлє. Доломіти, Італія. Там настільки дахозносно, що наваіть не придумується. що б і написати :)

на 20му улюблена Словенія з не манш улюбленим оз.Блед з нетрадиційним ракурсом без острова та дзвіниці. Блед буває і таким :)

19те місце посідає вечірній Будапешт. На цей раз без Парляменту але з мостом Сечені та світловими викрутасами набережної:

18те місце – ідеальне тревел фото з австрійського Гальштату. Все класно, але підозрюю, що таку саму картинку мають ще з сотню фотографів, що стояли поруч :)))

на 17му світанок, Дунай, та естергомська базиліка. Словаччина-Угорщина

16те місце чудова лавочка для релаксу пілся важкого робочого дня. Була би трішки ближче до роботи :) Доломіти, Італія

на екваторі – 15му міці мобілофото. Мальовничий світанок в околицях Чернігова. Якщо наступного разу мобілофото перевалять в першу 15ку рейтингу, доведеться спродувати все фотоначиння :)

14те місце Баварський пейзаж. Нойшванштайн цього разу не порадував ані світлом, ані віднайденою стежкою до найкращого ракурсу, то бодай це

на 13му знову Гальштат. Цього разу ракурс вже не настільки зайорзаний, тому і місце вище :)

12те місце, схід сонця, залізничні рейки, що вам ще треба, щоби тягло в мандри?

на 11му знову Словенія, на цей раз не Бледом єдиним – водоспад зі смішною назвою Козяк. Пані внизу не позує, так співпало :)

почесне 10те місце несподівано у… просто неба. Ну так буває, йдеш в магазин за хлібом, наче і знімати нічого, і раптом таке небо. І так. я досі іноді беру із собою дзеркалку, коли ходжу за хлібом :)

9те місце туманчик і осінній парк. Ще й субота. Так співпало, буває, але рідко :)

на 8му місці захід сонця біля Черкас. Подібне вже було в топах минулих років, але що поробиш, як вас чіпляє :)

7ме місце світанковий Свірж, Львівщина. Щоб це зняти, треба було змерзнути до кісток серпневої ночі в наметі, і таке буває. Але мої дрижаки на фото не видно, а фото от є :)

6те місце вже згадуване Хінтерзее. Відомі камінці. Коли дивишся на фото з цього місця, думається. що все озеро таке. Ні, камінців з соснами там 2, точка зйомки одна. Добре, що того ранку обійшлося без натовпу китайців :)

на 5му мальовнича осінь десь в Альпах. Хоча могли бути і Карпати, хатинка трішки видає

на 4му дуже несподіване прохідне фото в 200 м від дому. Але з небом знову пощастило, та і дзеркалка чомусь була в руках :)

і нарешті трійка лідерів:
на 3му місці акварелька з Дніпра, за яку я цього року виграв кєпку з написом “Nikon” :)

на 2му – схід сонця в рідних Карпатах. Іноді треба змокнути попереднього вечора до кісток, щоби наступного ранку зустріти таке

і нарешті, та-дам, фотопереможець 2018го світанок над Дніпром. Навіщо десь їхати далеко, як в 500 м від дому можна зазняти щось таке? А я скажу навіщо – у далеких виїздах організм сам собою підривається на світанок і несеться зі штативом і камерою на ТЗ. Але коли організм вдома… Він ісе шукає причини, щоб поспати. Того ранку я ледве його примусив пісняти дупу з постелі о 4й ранку. То було раз в році, що минає. Тому, гадаю, заслужене вистраждане 1ше місце :))))

але то ще не все. За годинку-дві буде ще ТОП30 – фото 2018го, які раніше не оприлюднювалися. Не перемикайте ;)

Trackbacks & Pings