Phoenixsee. Вдалий приклад реіндустріалізації

On 05.01.2020 by admin

Місто Дортмунд, Північний Райн-Вестфалія, Німеччина. З 19 ст. великий індустріальний центр, передусім центр сталеваріння.

Колись окреме містечко, а зараз район Дортмунда Hörde. Озеро Фенікс (Phoenixsee) постало тут зовсім недавно… Важко повірити, але ця місцевість ще декілька десятиріч тому виглядала абсолютно інакше. Тут містився величезний сталеварний завод Hörder Bergwerks- und Hütten-Verein.

Лише 2001 року закінчилася 160 річна історія розвитку заводу і розпочався найбільший проект містобудівного розвитку в Німеччині. За період реконструкції перелопатили 2,5 млн. куб.м землі та 420 тис.куб.м бетону.

Озеро почали заповнювати у жовтні 2010 р. А в травні 2011 вже зняли огороджувальні паркани. На тепер це район ресторанів та елітного житла, прогулянок і занять спортом, офісів та навіть плаваючої сцени.

Саме озеро завдовжки 1,2 км та завширшки 320 м, глибиною до 4 м живиться в основному грунтовими водами. Довжина прогулянкової та велодоріжок навколо озера складає 3,2 км.

Як на мене – це найцікавіша місцинка яку я однозначно раджу відвідати. якщо вас занесе попутним вітром (наприклад ловкостом WizzAir зі Львова) у в цілому малоцікавий Дортмунд

Comments are closed.